Het is vandaag 17 april en Diva is nu 8 weken drachtig.

Op 23 april, 08.00 uur was de temperatuur van Diva gedaald naar 36, 7 graden. We konden dus de puppen binnen 24 uur verwachten. Diva dacht daar anders over en liet ons nog wat langer in spanning. Na veel poepen en plasjes zetten de weeén pas op 25 april 02.00 uur echt door. Na veel zuchten en puffen van Diva's kant waren om 9.00 uur alle puppies geboren. Het waren 2 meiden en 8 jongens. De dierenarts stond om 11.00 uur op de stoep om de puppen allemaal na te kijken. Gelukkig waren ze allemaal, helemaal gezond en erg levendig. Hij vond het een fantastisch mooi nest en vond het ongelooflijk dat ze nu al zo glommen. Diva is ook bij dit nest weer een fantastische moeder. Ze komt de werpkist niet uit en geeft melk, heel veel melk. Je ziet de puppen gewoon groeien!

Het is vandaag 30 april. Alle 10 de puppies groeien als kool. Diva ligt nog steeds de hele dag in de werpkist te voeden. Ze komt er alleen uit om even haar behoeften te doen. Dit dan wel binnen 1 minuut....Haar eten en drinken geven wij haar in de werpkist, zodat ze er niet uit hoeft te komen. Diva eet nu per dag zo'n 8 ons lamsvlees uit New Zealand met gekookte rijst en toegevoegde vitamine's en olie. Daarnaast drinkt ze een halve liter geitenmelk. Voor de gaatjes wat jonge kaas. De goede voeding is te zien aan de puppen, want die glimmen je tegemoet. Wij hebben nu ook de namen verzonnen. Omdat 2 van deze puppies naar Amerika gaan is het thema Dutch.

De meiden heten: Pretty Dutch Diva en Prima Dutch Donna.

De namen van de reuen zijn: Primo Dutch Dream, Penn Dutch Dean, Perro Dutch Dragon, Picolo Dutch Dexter, Paddy Dutch Diamond, Prince Dutch Degas, Percy Dutch Desire en Price Dutch Dias.

Het is vandaag zaterdag 7 mei. De puppies zijn nu 12 dagen oud. Dankzij Diva haar harde werk groeien de kleintjes stevig door. Vannacht hebben ze ontdekt dat ze kunnen lopen. Dat doen ze nu dan ook. Het is een schattig gezicht om ze door de werpkist te zien waggelen. De grootste puppen hebben nu ook ineens de oogjes open. Sommige hebben alleen nog maar spleetjes, maar die zullen morgen wel ineens het licht zien... Omdat de puppies nu steeds meer melk nodig hebben voert Diva ze in ploegen, zo'n 5 puppies tegelijk. Als die tonnetje rond van de tepel afrollen komt Diva de werpkist uit, eet een flinke bak vlees, zo'n kilo lamsvlees per dag, om daarna de volgende ploeg te voeden. Dit 24 uur per dag. Diva blijft er gelukkig erg vrolijk onder. Wij zijn wel blij dat we eind volgende week Diva kunnen helpen want dan gaan we puppiemelk en lamsvlees bijvoeden.

Het is vandaag 14 mei en de puppies zijn nu 19 dagen oud. Alle puppies hebben nu bandjes om, de meisjes roze en zalm en de anderen zijn natuurlijk ventjes. Sinds donderdag helpen we Diva door 2 maal daags de puppies met puppiemelk bij te voeden. Dit ging niet gelijk helemaal soepel. De puppies doken de bakjes in en waren kledder nat maar drinken ho maar...We rollen ze nu in een handdoek met alleen het kopje eruit. Dan het bakje vóór het kopje en ja hoor, nu drinken ze allemaal zonder in bad te gaan. Alle 10 de puppies groeien prima dankzij het harde werk van onze Diva want die is echt dag en nacht bezig met het verzorgen van haar kroost. Happy en Migos zijn nu ook op kraamvisite geweest. Diva vond het prima dat ze de puppies op afstand bewonderden, maar er even aan ruiken of likken mocht nog niet.

Het is vandaag 22 mei. De puppies hebben vanmorgen hun 2de wormenkuur gehad. We hebben de kleintjes in een andere werpkist gedaan en ze hebben nu meer ruimte en een uitloop met kranten. Eerlijk is eerlijk, ze maken er wel een chaos van! Gisteren hebben we de tuin met vogelgaas afgezet dus als het lekker weer is kunnen ze naar buiten. Diva geeft ze nog wel zo'n 2x per dag melk, maar verder eten ze ook al starter-brokjes van Royal Canin geweekt in puppie-melk. De zwaarste, reu met het bruine bandje, weegt nu al 2200 gram. Dit is, voor ons, een record.

Het is vandaag 29 mei. De puppies zijn nu al echte hondjes. Ze hebben de tuin al verkend en mogen nu ook 2x per dag even in de kamer op ontdekking. Ze eten nu geweekte brokjes en gekookt lamsvlees. Dit spoelen ze weg met een bak geitemelk. Ze spelen veel met elkaar maar ook met Diva, Happy en Migos. Vooral Migos moet het ontgelden. Die vlucht dan ook regelmatig weg om de scherpe tandjes te ontlopen. Verder is het een erg lief en rustig nest. Als ze maar op tijd eten krijgen, dan hoor je ze niet. Ook zijn het echte uitslapers. Van 's avonds 23.30 tot 8.00 uur 's morgens zijn ze allemaal in diepe rust.

Het is vandaag 6 juni. Afgelopen week zijn alle nieuwe baasjes kennis komen maken met de puppen. De puppies vonden al deze aandacht natuurlijk super leuk! Komend weekeinde komen de Amerikaanse fokkers hun pupjes uitzoeken. Ze hebben alle pupjes al via Skype kunnen bewonderen. Video-bellen is echt een leuke uitvinding. Zo hebben we al met elkaar en de puppen kennis kunnen maken. Met de puppies gaat het nog steeds prima, die eten, spelen en groeien dat het een lieve lust is. De foto's spreken voor zich!

Het is vandaag 13 juni en de puppies zijn nu 7 weken oud. Roze en paarse bandje gaan nu definitief naar Amerika. De puppies zijn allemaal nogmaals nagekeken door de dierenarts en gelukkig zijn ze allemaal gezond. Ook hebben ze hun 3de wormenkuur gehad en hun 1ste inentingen. Daarnaast hebben we een uurtje met ze in de auto rondgereden en hebben de 3 buurkinderen tweemaal met ze gespeeld. Ook Orchid, onze Siamees, heeft met de puppies kennis gemaakt dus ze zijn nu gewend aan kind en kat. Komende woensdag komt de chipper van de Raad van Beheer, dit is voor de stambomen. Vandaag komen Bickel en Dinte, met hun baasjes, hun halfbroertjes en -zusjes bekijken. We verheugen ons er altijd op om onze "kinderen" weer te zien.

Het is vandaag 21 juni en de puppies zijn nu 8 weken oud. De puppies zijn nu gechipped. We hebben de hele week veel visite gehad en dat is erg goed voor de puppies. Ook hebben we ze weer mee in de auto genomen. De puppies hebben nu erg veel aandacht en verzorging nodig en dat geven we ze natuurlijk ook. Het licht blauwe bandje is gesneuveld in de strijd en is nu vervangen door een oranje. A.s zaterdag worden de eerste 3 puppies opgehaald door hun baasjes.

Het is vandaag 27 juni. Afgelopen weekeinde zijn er al veel puppies opgehaald. Gelukkig hebben we allemaal erg lieve baasjes voor ze gevonden, maar afscheid nemen is nooit leuk. We hebben nu nog 4 puppies over en daar zijn we gisteren lekker mee gaan wandelen. Morgen wordt Clyde opgehaald, donker blauwe bandje en de 2 wereldreizigers zullen volgende week met de KLM naar de USA afreizen. Dan blijft Donna dus nog over....Ja, we gaan weer "in de luiers" want Donna gaat in de voetsporen van haar moeder Diva treden. Diva is nu officieel met pensioen en zal blijven doen waar zij het beste in is: het leiden van onze roedel.

Het is vandaag 2 juli en de puppies zijn nu bijna 10 weken oud. Het is hier al een stuk rustiger want alleen Primo en Diva zijn er nog. Die vliegen woensdag met een rechtstreekse vlucht van de KLM naar Seattle. We hebben er best veel werk aan want ze moeten natuurlijk alles meemaken, leren wandelen aan een riempje en opvoeding in huis krijgen. Normaal doe je dit voor één pupje, maar wij doen dit nu met drie.....Ook slapen ze nu 's nachts in een bench. Volgende week beginnen we met een puppy-cursus voor Donna. Ook onze andere 3 kanjers hebben natuurlijk aandacht, liefde en beweging nodig. Eigenlijk zijn we de hele dag alleen maar met alle honden in de weer. Gelukkig is het onze hobby.....