header van de pagina

WELKOM BIJ VON CRONESTEIN DUITSE PINSCHERS, ERKEND DOOR DE RAAD VAN BEHEER ALS KENNEL/FOKKER.

KLIK HIER VOOR EEN IMPRESSIE VAN ONZE KENNEL.

Kennel Von Cronestein is erkend door de Raad van Beheer als fokker en is ook de enige, exclusieve Duitse Pinscher kennel in Nederland met het Diploma Vakbekwaamheid van dieren-honden en katten. KLIK HIER. Wij fokken als hobby, met liefde en passie, maar hebben ook aantoonbaar, de nodige kennis van zaken.

Wij zijn lid van de DPVN en PSK en fokken naar de daar geldende regels. Ook werken wij met een koopcontract naar voorbeeld van de Raad van Beheer.

Na jaren probleem honden, Dobermann en Rottweiler, uit het asiel te hebben opgevangen besloten wij dit keer voor een pup te kiezen. Het werd een Duitse Pinscher genaamd Pinta vom Blauen Wunder, die wij in 2005 vonden bij een oude erkende fokker. Diva, zoals we haar noemen, bleek zo'n mooi stamboom te hebben dat wij besloten een nestje met haar te fokken. Hiermee werd zij de stammoeder van onze kennel. Haar zoon Micky-Amigo en dochter Prima-Dutch-Donna zijn bij ons gebleven. Diva zelf is nu met pensioen maar woont natuurlijk nog steeds bij ons. In 2007 vonden we in Tsjechië, nog een fantastisch mooi teefje genaamd Hapiness Black Bohemia. Met haar Fins/Zweeds/Tsjechische afstamming zorgde zij voor nieuwe genen in Nederland. Dochter Sterre heeft haar moeder opgevolgd. In 2013 kwam Oakwoods Cracker, Ruby, bij ons wonen. Wij vonden haar, na een lange zoektocht, in Amerika en zij is de basis van onze 3de nieuwe lijn in Europa.

Het fokdoel van onze kennel is om een gezonde en ras typische Duitse Pinscher te fokken, met het liefst 0% inteelt, die een vriendelijk en lief karakter heeft, maar ook genoeg kwaliteit om succesvol aan shows mee te kunnen doen. Wij fokken alleen met kampioenen om deze kwaliteit te borgen. Al onze honden zijn gezond en hebben HD A, DD, N/N en hebben een ECVO ogen test met als resultaat: vrij van erfelijke oogafwijkingen. Nakomelingen van onze kennel wonen in Amerika, Canada, Australië, Japan, Finland, België, Duitsland en Nederland. Ook heeft onze kennel al 3 hulphonden voort gebracht.

Vanzelfspreken leven al onze honden, katten en de puppy's gewoon gezellig in huis en worden gezien als volwaardig gezinslid.


duitse pinscher in de huiskamer duitse pinscher op de brug duitse pinscher op het gras voor het water

Copyright © 2007-2009 - duitsepinscher.com. Alle rechten voorbehouden. // Design by www.kps-designs.nl